České maso ze špičkových plemen přímo od farmáře

Hovězí s pečenou paprikou a brambory

400 g mletého hovězího masa

400 g malých rajčat, 400 g malých brambor

4 lžíce vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bazalkového pesta, 2 lžíce nasekané petrželky

sůl, černý pepř, 80 g brynzy, 2 velké červené papriky

 

Brambory nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a rozprostřeme do pekáče. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut.

Z bio masa umeleme mleté maso, poté promícháme v misce s vodou a polovinou brynzy, přidáme nakrájená rajčata, petrželku, směs osolíme a opepříme. Papriky podélně rozkrojíme a půlky naplníme masovou směsí. Naplněné papriky přidáme do pekáče k bramborám a společně pečeme dalších 20 minut. Nakonec papriky posypeme zbylou brynzou. Dochutíme pestem a můžeme podávat.